joi, 12 iulie 2012

Aţi reuşit: suntem o colonie de leproşi!


Îmi displac filfizonii patriotarzi care îşi trag iţarii şi, cu ţâfnă, dau replica oricui ne arată cu degetul când greşim, spunând că Înalta Poartă occidentală să-şi vadă de treburile sale că noi suntem stâlpul Europei. Unul a spus la o televiziune locală „mă piş pe Europa!” Nu ai cum să contrazici un astfel de ipochimen. Te-ai trezi cu un jet patriot din partea românului care vrea să fie stăpân la el acasă, dar nu-i displac nici banii UE, nici beneficiile statutului comunitar. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a criticat modul în care s-au făcut, de către actuala putere, schimbările de legi şi suspendarea preşedintelui. Evident, reacţiile celor cărora nu le-a convenit declaraţia au mers de la a o descrie drept o babă senilă manipulată de Băsescu, până la o matroană care a avut neruşinarea de a-şi ridica nasul din cratiţă. La atât se reduce puterea unor oratori mioritici de a înţelege relaţia cu Uniunea Europeană şi cu liderii săi. În aceste condiţii, nu este de mirare că imaginea României este aceea a unei leprozerii imense, condusă de îngâmfaţi corupţi care se rup în figuri când nu au cum să explice de ce le curge ciorba din lingură.


Severitarea arătată faţă de cei care conduc România, indiferent că este vorba de Preşedinţie sau Guvern, ne va prinde bine. Nu prezentăm încredere pentru nimeni, iar asta este consecinţa faptelor liderilor pe care i-am ales. Şi de o parte şi de alta, puterea şi opoziţia sunt culpabile şi responsabile pentru prăbuşirea ţării. Agravarea crizei economice pe fondul prăbuşirii monedei naţionale şi blocajul instituţiilor fundamentale ale statului nu vor duce decât la coborârea pe tobogan. Nu are cum să rezulte ceva bun din balamucul promovat de politicieni.

Băsescu, Ponta şi Antonescu fac un mare rău României, iar a te plasa într-una dintre tabere este o iresponsabilitate complice. Probabil că nu voi merge la vot pe 29 iulie. Îmi displace mârlanul Băsescu, dar nici nu pot să subscriu la simulacrul de legalitate la care au recurs liderii USL. Jocul pentru putere a afectat grav imaginea ţării, iar asta nu mă lasă indiferent. Consecinţele unor alegeri contrafăcute, manipulate prin oferirea de mită electorală şi presiuni legislative, modificând mereu legea doar în favoarea marilor jucători, vor fi neînchipuit de mari şi pe o perioadă extrem de lungă.

Un comentariu:

Natural spunea...

Da' de ce sa nu mergem? Ma duc sa-i anulez pe nuli si sa scriu pe buletin: Monarhia Salveaza Romania!
Vezi in link-ul de la semnatura.