luni, 25 ianuarie 2010

O stradă din Craiova va primi un nume nou: Henry Ford (1863-1947) !

Revin asupra subiectului privind investiţia Ford în Craiova. La iniţiativa consilierului local Lucian Mincu, o parte a străzii Caracal va fi redenumită, urmând a purta numele lui Henry Ford, fondatorul Ford Motors Company.


Iată textul propunerii care sper că va fi votată de consilierii locali:

,, - Art.1. Se aprobă schimbarea denumirii porţiunii din strada Caracal, cuprinsă între bdul
Decebal şi ieşirea din municipiul Craiova, identificată conform anexei care face
parte integrantă din prezenta hotărâre, în strada
Henry Ford (1863-1947)
,
precum şi renumerotarea corespunzătoare a tuturor imobilelor aflate în zona
respectivă.
Art.2. Primarul Municipiului Craiova, prin aparatul de specialitate: Serviciul
Administraţie Publică Locală şi Direcţia Urbanism şi Amenajarea Teritoriului
vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri. ,,



Este un gest de curtoazie, firav în raport cu importanţa investiţiei Ford. Sigur, se vor găsi mulţi să cârcotească în legătură cu facilităţile, preţul de achiziţie al acţiunilor Daewoo sau cu garanţiile oferite de statul român... Numai că rebotezarea unei porţiuni din strada Caracal nu compensează nici pe departe abandonarea proiectului drumului expres, necesar transportării viitoarelor autoturisme produse la fabrica din Bănie, şi promisiunea vagă că, în viitor, se va construi o autostradă Craiova-Bucureşti!

Un comentariu:

Cocea Romulus spunea...

Intamplarea face sa-l cunosc pe Lucian Mincu de la pnl... Stiam ca era o persoana inglobata in datorii pe la diversi dubiosi, ca sa nu-i numesc interlopi. Daca ar fi de votat, nu cred ca ar fi vreo problema, cu majoritatea PD-L. Lucrurile sunt prezentate in mod simplist la prima vedere. In fapt, Mincu doreste sa intre in gratiile PD-L (stiind ca Basescu a pus mult efort in finalizarea tranzactiei), pentru a obtine altceva la schimb. Altfel, nu vad propunerea decat ca apartinand unei tari cu mentalitate BANANIERA. A venit un investitor, nimic de zis, dar pana a atribui numele asa de dragul investitorilor, mi se pare penibil. Nu stiu daca cineva cunoaste realizarile consilierului municipal Mincu. Este la al doilea mandat si nu a facut nimic. Daca este sa ne raportam la capitolul " redenumiri strazi" (cel mai usor de realizat, nu?) ar fi trebuit sa fie atent la denumirile altor strazi, cu adevarat anoste si care ar putea sa beneficieze de cel putin acelasi tratament. Dar nu a facut-o... Stiti de ce? Ca nu ar fi avut impact mediatic... Asa ca Mincu va pluti in continuare in acelasi anonimat al realizarilor iar lucrurile importante pentru urbea noastra sunt lasate sau amanate delberat datorita incompetentei alesilor locali ...