Cornel Nistorescu polemizează cu Turcescu şi Tăpălagă. Temă arzătoare: cine a îngropat Cotidianul? Fiecare duelist aruncă pe piaţă argumente despre cât de găunoasă a fost politica managerială şi editorială a celuilalt. Nistorescu spune că Turcescu a provocat o gaură de un milion de euro doar la revenirea din 2008, ,,performanţă,, pe care o leagă de obţinerea unei vile ANL... Înţeleg că toată afacerea a adus o pierdere de peste 10 milioane de euro, ceea ce ar fi cam mult chiar şi pentru S. O. Vântu, după cum crede acelaşi C. Nistorescu.
Aşadar, cine a îngropat ,,Cotidianul,,?
3 comentarii:
Pai,d-le Mihai daca l-ati fi intrebat pe Crin Antonescu, evident ca Basescu este de vina. Chiar si asteroidul care s-a apropiat periculos de pamant (120.000 km), tot din vina lui Basescu a fost, pentru ca a vrut el sa faca ceva in laboratoarele de la Cotroceni si a iesit invers. Altfel eu raman FERM pe pozitie: presa este asa cum este si economia romaneasca si clasa politica: nici mai sus, nici mai jos. Este pe ultimul loc in Europa, asa cum Romania ocupa locul sau nemeritat dupa 20 de ani de democratie damboviteana. Ma gandesc deunezi ca la ultimul festival de decernare a premiilor "10 pentru Romania", cand Gorbaciov a refuzat elegant aparitia sa deoarece a fost bolnav... Cata eleganta dar nimeni nu a reflectat refuzul acestuia de a apare alaturi de jurnalisti romani intr-o televiziune moguleasca ; ca si refuzul lui Basescu, fara a avea in cazul lui un refuz motivat in scris, decat refuzul in numele bunului simt, dupa ce mogulii de la Realitatea TV l-au porcait zilnic, pana in prezent. Dispar firme de automobile mari, cum este SAAB, ce mai conteaza acum ca dispare Cotidianul? GRAV era altceva: daca la pierderile financiare evocate, ar mai fi ramas in competitie. Capitalismul prin asta se remarca fata de alte societati: cel mai bun ramane, iar cel mai slab pleaca. Sau noi vrem sa fim mai originali: sa luam ce ne convine de la socialism si ce ne convine de la capitalism si sa incropim ceva ca o struto-camila. Ne-am asumat capitalismul, mergem cu el pana la capat...
Dl Cocea, mi s-ar fi parut mai interesant sa gasiti un raspuns legat de management decat unul cu conotatii politice.
Poate ca nu ne-ar interesa prea mult disparitie, fie ea si temporara, a unui ziar daca acesta n-ar fi fondat de Ion Ratiu si, mai ales, nu ar fi fost prima publicatie independenta, la standarde occidentale, dupa 1989.
Imi pare rau d-le Firica ca nu am fost inteles si imi cer scuze pe aceasta cale. Eu cred ca am fost clar la concluzii in care am spus ca datorita pierderilor financiare, "Cotidianul" a ajuns la faliment. Va rog frumos sa cititi comentariul meu de mai sus pana la sfarsit. In acelasi timp, a rupe politicul de economic, e cam greu in capitalismul "de cumetrie" romanesc.
Nu este nevoie sa-mi explicati mie ca a fost ziarul pionier al lui Ion Ratiu. Asta ar fi trebuit sa sune ca o obligatie de capatai a celor ce au ocupat functia de redactor-sef sa cum s-o fi numit ea. Degeaba plangem noi, daca cei care au fost a carma nu le-a pasat. Cat despre faptul ca isi spune "independenta", cred ca mai toate isi spun "cotidian independent". Am stat deunezi si m-am intrebat de ce mai toate ziarele au banalizat acest cuvant: independent. Independent fata de ce? Fata de "Scanteia"?... Ma mir ca nu au iesit pe piata ziare care sa se autointituleze: "cotidianul cel mai independent". Ca asa, unele ziare miros a petrol, altele a peste de Dunare, etc.
Trimiteți un comentariu