luni, 8 martie 2010

Recurs respins: primarul Solomon rămâne în arest!

Primarul Craiovei, acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, rămâne în arest, a decis, astăzi, Curtea de Apel Piteşti, care a respins ca nefondat recursul formulat de apărătorii lui Antonie Solomon la măsura arestării, luată de magistraţii Tribunalului Argeş.

Decizia CA Piteşti, care este definitivă, a fost pronunţată în jurul orei 15, în şedinţă publică. Primarul Craiovei a fost obligat şi la plata cheltuielilor de judecată.

Antonie Solomon le-a spus magistraţilor că, alături de familia sa, trăieşte "momente umilitoare" şi că nu merită "aşa ceva", el respingând, totodată, acuzaţiile de corupţie care i se aduc.

"Trăiesc momente umilitoare pentru mine şi familia mea. Nu merit aşa ceva. Miile de persoane care mă simpatizează şi care au ieşit în stradă după arestarea mea arată că nu prezint un pericol. În ceea ce priveşte acuzaţia care mi se aduce, că am primit 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu, vreau să vă spun că nu există nicio corupţie. M-am întâlnit cu Penescu de trei ori. O dată când ne-a ameninţat că ne dă în judecată dacă nu-i eliberez autorizaţia, a doua oară la deschiderea hipermarketului şi a treia oară la un meci între Universitatea Craiova şi FC Argeş. Iar în legătură cu faptul că s-a aprobat transportul până la hipermarket, nu eu am decis. Sunt 27 de consilieri care votează", a declarat Antonie Solomon în faţa magistraţilor CA Piteşti.

3 comentarii:

Cocea Romulus spunea...

Faptul ca inculpatul Solomon ramane in arest inseamna ca justitia functioneaza iar penibilismul functionarilor din primarie sau a celor adusi din Leamna a iesit in evidenta mai mult ca oricand - fara a influenta justitia, din fericire. "Momentele umilitoare" care le traieste Solomon ar fi putut fi evitate daca ar fi avut un comportament moral si nu unul de mafiot. Poate sa-mi spuna si mie careva de unde are el sutele mii de euro ca functionar public local? Si am mai vazut ceva murdar la el: modul cum da vina pe altii. Ii readuc aminte pe aceasta cale lui Solomon ca exista un singur consilier municipal dl. Dan Cherciu care a votat de fiecare data impotriva lui. Va rog sa va uitati pe sedintele on-line ale CL Craiova. Poate ca nu blestemele lui Mititelu/Penescu l-au ajuns (desi este ridicol sa se afirme tocmai acum ca Penescu ar fi dat in vileag cazul PIC - dupa ce a functionat bine-merci cativa ani). Dar locuitorii din str. Vasile Conta SIGUR L-AU BLESTEMAT pentru ca a dat dispozitie C.L. sa aprobe constructia unui bloc cu 5 etaje (nr.13A) intr-o zona supraaglomerata. Si mai stiu cateva zone din centru ascunse ochiului cetateanului obisnuit - dar vigilente pentru buzunarele inculpatului si nu numai. Circul strazii l-a produs cu siguranta inculpatul Solomon. Din fericire, am vazut decenta celor 99% din locuitorii Craiovei care au stat in casele lor. Pentru ca d-le Mihai, in conditiile actuale, NIMENI NU POATE FI PROSTIT CA UN FUNCTIONAR PUBLIC LOCAL "DECENT SI MORAL" ARE SI UMILA SUMA DE 200000 EURO in casa (ca "bani negri"). De unde????...

Anonim spunea...

Sigur, arestarea lui Solomon pentru 29 de zile intr-un caz de luare de mita (fara flagrant si dupa mai bine de 4 ani de la „infractiune“) este o porcarie. Arestul preventiv este o masura extrema si vizeaza persoane acuzate de comiterea unor infractiuni cu violenta ori despre care exista informatii certe ca ar putea parasi tara! Ori nu este cazul lui Solomon. Asta dovedeste, inca o data, ca traim intr-un stat politienesc, unde drepturile individului sunt optional respectate. Insa eu altceva as scot in evidenta! Si anume faptul ca Solomon a cazut fix in groapa pe care si-a sapat-o singur. Mai exact, nu vad cum s-ar putea plange ca ii sunt incalcate drepturile cand taman el, in urma cu foarte putin timp, il trimitea pe Dinescu pe „celalalt mal al Dunarii“ doar pentru ca acesta nu-i impartasa opiniile politice. Mai mult decat atat, Solomon, cu procentele sale, a fost unul dintre cei care l-au reinscaunat pe Basescu presedinte, despre care se stia clar ca are porniri dictatoriale. Deci, cata vreme nu-l afectau pe el, Solomon era de acord cu abuzurile comise de unele institutii ale statului, insa cand le simte pe propria piele nu este chiar bine. Ori, din aceste considerente, parca nici nu-mi vine sa ma indignez pentru ceea ce i se intampla primarului Craiovei, insa nici sa ma bucur prea tare, gandindu-ma ca, totusi, pana la proba contrarie, este nevinovat, iar comportamentul procurorilor DNA nu se justifica.

Cocea Romulus spunea...

As mai avea de adaugat ca desi justitia are pacatele ei, dupa 20 de ani o putem considera matura deci stie ceea ce face. Solomon este inchis nu pentru ca ar fugi sau ca ar da in cap cuiva, ci pentru a-l tine deoparte de musamalizarea probelor sau mai exact, de a-l tine deoparte de ascunderea probele. Inteleg dreptul fiecaruia sa fie considerat nevinovat insa de aici pana a pune cearsaful ala pe primarie, este cale lunga de strabatut pe drumul bunului simt si al respectului fata de semenii din jur