miercuri, 5 mai 2010

O ÎNTREBARE PENTRU CRIN: Cine scufundă PNL Dolj?

La sfârşitul săptămânii trecute, trei primari importanţi ai PNL Dolj au trecut la PDL, fiind prezentaţi, într-o conferinţă de presă, chiar de europarlamentarul Marian Jean Marinescu. Pentru a nu-şi pierde mandatele de primari, cei trei au făcut declaraţii de susţinere a Guvernului Boc, sperând, în sinea lor, că vor fi daţi mai repede afară din organizaţia judeţeană liberală şi se vor putea înscrie în cea a PDL. Practic, prin dezertarea celor trei primari (din Calafat, Poiana Mare şi Ciuperceni), organizaţia judeţeană liberală şi-a pierdut orice bază în zona în care, exagerând, se putea spune că este un fief PNL.

Nu este o simplă coincidenţă că respectivii aparţin colegiului în care a fost ales deputat Mihai Voicu şi, în acelaşi timp, fac parte din colegiul senatorial al lui Ovidiu Mario Oprea, preşedintele PNL Dolj.

În stilul care l-a consacrat drept un profitor fără scrupule al situaţiilor de criză din PNL Dolj, deputatul Mihai Voicu l-a lăsat pe bietul Oprea să ofere “explicaţiile” pentru dezertările din organizaţia judeţeană. Nu este prima dată când acest trepăduş îşi bazează supravieţuirea politică pe nefericirea celor care credeau că le este loial. Au păţit-o mulţi! Stoica, Stolojan, Tăriceanu, iar acum Antonescu au preluat odată cu funcţia de preşedinte al PNL şi omul din debara, Mihai Voicu, ins pe care, dacă stă nemişcat, rişti să nu-l observi. Acum tace, deşi i-au plecat primarii din colegiul său, dar prezintă în faţa conducerii centrale o situaţie falsificată grosolan. De altfel, rezultatele de la alegerile europarlamentare şi de la cele prezidenţiale indicau trădarea girată chiar de Voicu, însă Crin Antonescu a manifestat o indiferenţă dezarmantă. Poate nu va mai fi cazul, cine ştie…

Reacţia lui Mario Oprea, încă preşedinte a ceea ce a mai rămas din PNL Dolj, este stupefiantă: “Cei trei colegi s-au dus la sediul PD-L doar ca să-şi facă şi ei nişte poze acolo.” Nu doar stupefiant, ci şi stupid! Ca şi cum soţul încornorat, după ce i-a fugit nevasta la altul, se consolează cu gândul că este tot a lui (“Sunt tot băieţii noştri!”), iar adulterul este o poznă ce trebuie tratată cu zâmbete condescendente. După logica lui Oprea, dacă toţi vicepreşedinţii PNL s-ar da în bărci pe la Cotroceni, lui Crin Antonescu ar trebui să-i placă treaba asta, ba chiar să-i gratuleze pe trădători că sunt băieţi simpatici. Absurdul situaţiei de la Dolj poate fi explicat doar prin concesiile succesive făcute în numele unor aşa-zise calcule electorale.

În spatele unui om politic mai uşor de manevrat decât o glugă de coceni (Oprea, pentru cine mai are dubii…) s-a traficat organizaţia judeţeană. Este simplu să vă uitaţi cât au acumulat aceşti băieţi în câţiva ani. Din simpli pălmaşi la stat, respectivii au ajuns nababi din afaceri făcute cu statul. Ce responsabilitate are gonflabilul liberal Dan Mogoş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, în plecarea primarilor din PNL? Nici una, evident! Ar fi putut avea dacă rămâneau şi simţeau că pot fi ajutaţi, şi nu utilizaţi în trocurile personale cu PSD. Tocmai aici este tâlcul!

Niciun comentariu: