miercuri, 28 aprilie 2010

Hamlet, în versiune sud-coreeană pe scena Naţionalului craiovean

--------------------------------------------------------------------------------
Continuă seria de spectacole-eveniment la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional “Shakespeare”. Lunea viitoare actorii sud-coreeni din cadrul Street Theatre Group, din Miriang City, vor juca pe scena Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova propria versiune a piesei “Hamlet”, regia fiind semnată de Lee Youn-Taek.


Regizorul coreean este poet şi dramaturg, începându-şi cariera ca jurnalist, ulterior abordând teatrul şi fondând Street Theatre Group.
A devenit unul dintre reprezentanţii teatrului experimental din Coreea, scriind piese, regizând, făcând traininguri de actorie, scenografie, laolaltă cu bogata sa experienţă în critică, scenarii, drame TV, editoriale. În 1994 a deschis Institutul Coreean de Teatru, datorită preocupării sale pentru pregătirea actorilor şi teoretizarea teatrului. A predat, de asemenea, actoria în Germania şi Japonia şi a lucrat ca regizor artistic la Teatrul Naţional Coreean.

La cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional “Shakespeare”, desfăşurat simultan în Craiova şi Bucureşti, prezintă spectacole “Hamlet” trupe din Lituania, Polonia, SUA, China, Germania, Japonia, Coreea de Sud şi România.
Spectacolul trupei din Republica Coreea va începe la ora 19.
Cu această ocazie, va fi prezent adjunctul şefului misiunii diplomatice a Coreei de Sud, dl. Lee Yong-il, Ambasada Republicii Coreea oferind, după spectacol, un cocteil la Muzeul de Artă din Craiova.

Niciun comentariu: