miercuri, 17 iunie 2009

Enea? Cine-i ăsta?

Bătălia pentru şefia PNL Dolj pare a fi câştigată de nemuritorul Voicu prin impunerea copilului teribil Cosmin Enea în fruntea filialei. Nici nu s-a aerisit bine sala în care s-au ţinut consultările dintre şefii PNL şi şefuţii filialei doljene că declaraţiile lui Enea au răsunat pompos printre sunetele de veselie şi sticlele de şampanie. Cine este Enea? O întrebare la care nu pot răspunde mulţi doljeni. Probabil le spune ceva acest nume doar celor vor căuta cu Google (celebrul “gogăl” al lui Vanghelie) şi vor descoperi asocierea acestui băiat de bani-gata cu lumea interlopă şi implicarea sa în afaceri dubioase. Lipsa sa de notorietate spune aproape totul despre şansele ca PNL să cântărească, în viitorul apropiat, mai mult decât în prezent.

Cine este Cosmin Enea? Cel care a preferat să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al PNL Dolj înaintea alegerilor europarlamentare, adică să facă pluta în timp ce senatorul Oprea se scufunda în mediocritate şi obţinea un scor ruşinos, iar acum profită de strategia incoerentă a lui Antonescu şi Orban. Dacă va fi confirmat în funcţia de preşedinte interimar al PNL Dolj, nu sunt şanse ca filiala să obţină un scor mai mare de 10 la sută la alegerile prezidenţiale. O demonstrează blatul ordinar al câtorva primari care, manevraţi de deputatul Voicu, au tras fie cu PD-L, fie cu PSD la europarlamentare, rezultatul slab obţinut fiindu-i imputat doar lui Ovidiu Oprea, preşedintele liberalilor doljeni. Dan Mogoş şi Cosmin Enea n-au nicio responsabilitate, nu-i aşa?

Un personaj extrem de vocal în apărarea poziţiei în care excelează în mediocritate este Cristina Calangiu, preşedintele PNL Craiova şi director reconfimat în funcţie de ministrul Ion Bazac, având sprijinul PSD. Nu e limpede că aici este ceva putred? În aceeaşi linie cu lipsa de performanţă a organizaţiei judeţene, Calangiu a conservat incompetenţa electorală şi a făcut orice numai să nu-şi pericliteze poziţia sau relaţiile cu stăpânii judeţului, PSD şi PD-L.
După alegerile europarlamentare, se împăunează cu un scor de 14 la sută obţinut în Craiova, oricum sub media naţională a PNL. Nu cumva este un rezultat de care să-ţi fie ruşine, când ştii că primarul Antonie Solomon n-a mişcat un deget pentru PD-L în campania electorală? Să susţii că asta este performanţă într-un mare municipiu şi centru universitar înseamnă fie că nu ai nici măcar logica unei găini opărite, fie minţi cu o aşa de mare putere de convingere încât începi să crezi şi tu în gogoşile livrate altora.

Cum spuneam, bătălia din PNL Dolj se pare că va fi câştigată de colaboratorii PSD şi PD-L. Numai că aceşti băieţi au uitat că războiul se poartă tocmai împotriva celor cărora ei le sunt obedienţi. În sfârşit, la o adică este treaba lor cum înţeleg să piardă mergând pe mâna unor blatişti abonaţi la locul trei. Ne interesează soarta PNL Dolj? Poate prea mult…

Un comentariu:

Anonim spunea...

Obiectiv articol!
Inca odata se dovedeste ca oamenii cinstiti de genul Mario Oprea sfarsesc prin a fi devoratii de rapacii de genul Voicu et comp.
Dar lucrurile nu sunt inca stabilite definitiv. Urmariti foiletonul pana la capat!
Titlu dat de Oprea:
"Costel Iancu la puterea a treia" ( aluzie clara la tripleta Mogos,Enea, Calangiu).