luni, 25 noiembrie 2013

Cărțile copilăriei, un proiect pentru mai multe generații

Alteța Sa Regală Principele Radu al României a avut generozitatea de a se întâlni cu câteva sute de elevi, cadre didactice și părinți la Teatrul de tineret și copii Colibri din Craiova pentru a promova "Cărțile copilăriei". Încurajarea lecturii este un demers care va trebui susținut permanent și pretutindeni.
M-am bucurat că am fost implicat în susținerea acestui eveniment iar data de 15.11.2013 va rămâne în memoria acestor copii în care ne punem atât de multă speranță. Mulțumesc editurii Curtea Veche pentru acest proiect înăltățor, recunoștința mea îndreptându-se și către gazdele noastre, alături de Georgică Bercea, inspector general al ISJ Dolj.

 “Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. (…) Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei. Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.” (ASR Principele Radu al României)


Niciun comentariu: