sâmbătă, 25 septembrie 2010

Preşedintele nu mai are încredere în poliţişti. Noi ce să facem?

ŞTIREA ZILEI: Preşedintele Băsescu a dat dispoziţie ca efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale, începând de vineri, ora 17:00. Decizia a fost luată în contextul participarii unor angajaţi ai ministerului la marşul ilegal de protest. Se pare că unii dintre mitingişti au avut armament asupra lor... De ieri, am început să-i văd altfel pe poliţişti - reprezentanţii lor s-au comportat

Chiar dacă sindicaliştii MAI, purtând uniformele de poliţişti, au strigat "IEŞI AFARĂ / JAVRĂ ORDINARĂ!" se justifică măsura radicală a preşedintelui? Mă tem că legea nu permite demnitarilor să stabilească măsurile de sicuranţă, ci atribuţiile SPP sunt fixate prin lege. În ce fel de ţară trăim şi spre ce sistem mergem? Dacă preşedintele nu mai are ăncredere în poliţişti ce putem spune noi?

UPDATE: La rândul său, copiind decizia Preşedintelui, premierul Boc a solicitat ca poliţia rutieră să nu însoţească delegaţiile oficiale cu care se deplasează. Cine să mai înţeleagă ce se întâmplă cu această ţară?

Niciun comentariu: