duminică, 21 februarie 2010

Ponta, surpriza din căciulile lui Năstase şi Mitrea

Geoană a înfrânt! Da, chiar urmăream amuzat cum preşedintele PSD schiţa un zâmbet de bucurie când colegul Iosif Buble a anunţat ştirea (aflată pe surse) că acesta a câştigat un nou mandat. Amintindu-şi de ce i se întâmplase în noaptea alegerilor prezidenţiale, Geoană se bucura în surdină. Implacabil, anunţul câştigării bătăliei interne în PSD de către Victor Ponta l-a făcut, probabil, să blesteme flacăra violet şi ajutorul neprecupeţit al lui Vanghelie.



Victoras Ponta este surpriza scoasă de urechi din căciulile lui Năstase şi Mitrea, cei doi ale căror orgolii supradimensionate i-au făcut să cadă la învoială: ,,Bă, nici tu, nici eu - mai bine Ponta, că e băiat ascultător!,,

Restul discuţiilor despre schimbul de generaţii şi împrospătarea sângelui în instalaţia partidului e doar praf în ochi, că doar varianta Ponta a apărut doar după ce taberele care-i doreau capul lui Geoană au înţeles că fără un compromis ar fi rămas preşedinte tot... naivul. A auzit cineva de vreun program de relansare a partidului, de vreo schiţă a strategiei pentru recâştigarea electoratului pierdut în favoarea portocaliilor sau de vreun manifest al tinerei generaţii de politicieni din jurul lui Ponta? Nici vorbă! Totul a fost rodul ciudatei conjuncturi născute din fricţiunile grupărilor închegate în jurul unor lideri grei ai partidului. Este posibil ca întâmplarea prin care un politician tânăr a ajuns în fruntea unei formaţiuni mari şi lipsite de viziune şi strategie pe termen scurt, lucru pe care nu-l poate nega nimeni din PSD, să se dovedească una fericită pentru social-democraţi. Repet, numai timpul va da un răspuns la dilemele născute din noul insucces al lui Geoană.

Surpriza votului de la Congresul Extraordinar al PSD o reprezintă alegerea unor susţinători ai fostului preşedinte în funcţiile de vicepreşedinţi. Grupările care au lucrat împotriva lui Geoană nu s-au înţeles şi asupra alegerii unor vicepreşedinţi din propriile tabere, aşa că Vanghelie a strâns un număr impresionant de voturi. În premieră, Doljul are doi reprezentanţi, Ion Prioteasa şi Valeriu Zgonea, ceea ce înseamnă că greutatea organizaţiei judeţene a impus respect în cele din urmă. După un lung şir de eşecuri şi amânări justificate pueril, PSD Dolj îşi poate contabiliza rezultatele electorale, constant cu mult peste media naţională a partidului, prin impunerea la vârful formaţiunii a reprezentanţilor săi. Este adevărat, senatorul Lia Olguţa Vasilescu, fostă “Vipera lui Vadim”, nu a reuşit să ocupe un loc de vicepreşedinte, însă eşecul său este un lucru pozitiv. Un semn că traseiştii politici agresivi şi fără realizări în carieră nu mai sunt la modă în PSD.

Se vor regrupa social-democraţii sub comanda lui Ponta şi vor reveni la problemele aflate pe agenda cetăţenilor? Nu ştiu, însă ar fi de dorit pentru o opoziţie puternică şi sănătoasă.

Un comentariu:

Cocea Romulus spunea...

Si eu cred ca Geoana s-a bucurat cumva ca a scapat de sefia partidului. Dupa ce s-a convins ca nu are nicio sansa la presedentie, a preferat sa plece pe usa din fatza a psd, pastrand inca locul cald si linistit de la Camera Senatului. Ponta este o noua iluzie pentru prezent. Cu vanghelie vicepresedinte, psd arata ca taberele nu au fuzionat ci dimpotriva, s-au regrupat. Pe mine m-a dezamagit cel mai mult Critian Diaconescu... Sa fi fost el oare santajat de "greii" partidului? Daca da, cu ce?? Altfel, astept cu nerabdare cum se va comporta "noua" sefie a psd in opozitie sau mai bine zis, cum va arata opozitia cu psd-ul in facelift... Vad ca despre pnl n s-a mai discutat nimic zilele astea si culmea, la congresul psd, numele lui Basescu era tot mai omniprezent!!!!!!!!... Asta e bine caci Basescu va fi considerat cainele de paza daca psd va trece din nou in extrema cealalalta a democratiei ...