miercuri, 17 februarie 2010

Cine cumpără neveste de PSD-işti?

Vanghelie este etalonul pentru politicianul de succes al momentului.

Suporter frenetic al lui Geoană, primarul de la Sector 5 al Bucureştiului demonstrează chiar şi când doar respiră la ce nivel s-a ajuns în politică. Vreţi să spuneţi că Vanghelie nu are atuurile unui performer în domeniu? A fost reales în funcţia de edil chiar şi din postura de “independent”, este motorul a ceea ce se prefigurează a fi viitorul partid social-democrat cu vocaţie europeană din România, un fel de guru al stângii mioritice… Faptul că nu nimereşte acordul gramatical decât din întâmplare, că problemele sale cu justiţia ar fi rezolvate rapid într-o ţară normală prin condamnări grele sau că incoerenţa sa din anumite momente trădează grave carenţe educaţionale sunt doar amănunte nesemnificative.

Câte gafe şi câte tâmpenii monumentale n-a scos Vaghelie pe guriţă ca să distreze, involuntar, poporul? Simple scăpări ale unui ins despre care nu aş paria că nu are coadă… Chiar aşa, omul se trage din maimuţă şi, pe scara evolutivă, cam pe la jumătate, se află şi stadiul de “vanghelie”? Chiar şi când o dă pe aria analistului politic este simpatic omul forte din PSD, cel care va înclina balanţa la viitorul congres extraordinar.

Auzi ce spune vărul lui Gagăl (Google) chiar despre cei din echipa alături de care se vrea înscăunat la conducerea celui mai mare partid din opoziţie: “Nişte lepre nenorocite. Tu crezi că-s îndrăgostit de Geoană? Ce-i gagică. Dă-l în p...mea, că are o grămadă de defecte! Da' e vorba de cum te uiţi tu în oglindă dimineaţa, înţelegi? Cum, mă, zici una şi pe urmă "aoleo, voi sunteţi mai tari, sunt mâine cu voi!" Cum dracu, mă, frate, mă, io am fost vagabond pe bulevard, ăştia au fost la facultate şi nu au învăţat nimic, dă-i dracu'! Dă-i dracu' de idioţi, pe cuvântul meu că nu au învăţat nici principiile elementare ale bunului simţ! Nişte lepre! Ăştia îşi vând nevestele, ascultă-mă ce spun, ca să le dai o funcţie, îţi dă nevestele. De aia arată la Diaconescu, alea cu WC-urile!"

Marfă! Acum a înţeles toată lumea că victoria lui Băsescu la preşedinţie ne-a scutit de influenţa acestui grobian pe lângă numărul unu în stat. Nici cu Băsescu nu este mai bine dar parcă nu se lasă aşa rău prin în capcană. Totuşi, Vanghelie este nesincer. Sau, mai bine zis, în discuţia postată de Ciutacu face doar referire la nevestele liderilor din PSD. Vă mărturisesc sincer că şi la alţii lucrurile nu diferă prea mult. Dacă o să mă decid să-i pun la punct pe nişte derbedei din politica doljeană o să rămâneţi cruciţi, nu alta! Aşa politicieni merităm că doar asta votăm, nu-i aşa?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vanghelie nu este nesincer. Metoda vânzării de neveste funcţionează şi la PNL, doar că este vorba de viitoarea nevastă. Priviţi la cazul Bogdan Olteanu - Alina Gorghiu - Mihai Voicu. Biata fată, deşi vrea, nici nu ştie cu cine să se mărite: ba cu Olteanu, ba cu Voicu. Doar fluctuaţiile celor doi o împiedică să ia o decizie.

Cocea Romulus spunea...

Daca ma uit la adresa celebra a primarului psd din Dragotesti, nu imi ramane altceva de facut decat sa-mi doresc aparitia partidului lui Ion Antonescu. Vanghelie nu ne-a aratat nimic altceva decat ca psd trebuie sa plateasca pentru efortul sau de a patrunde cu orice pret in Bucuresti: iar biletul este cuparat de vanghelie ... Dar nu vanghelie are vina cea mai mare pentru ce a zis: ci modul cum l-a condamnat Geoana pe vanghelie. Destul de voalat, Geoana nu a avut puterea sa se dezica total de vaghele...Pesemne ca voturile erau mult mai importante decat educatia minima de bun simt. Si asa s-au suparat si ceilalti toarasi din partid (asa cum se mintea pe la televizor), caci l-au ales si vicepresedinte psd ...