miercuri, 13 ianuarie 2010

A minţit Elena Udrea?

Elena Udrea a mai lansat o bombă: jurnalista Marie Jeanne Ion ştia că va fi răpită în Irak! Un atac surpriză venit de la o blondă la altă blondă. Cu atât mai greu de descurcat iţele în acest caz, nu-i aşa? Teoria conspiraţiei s-a dezvoltat cu repeziciune în cazul răpirii ziariştilor, pe fondul unei secretomanii nesănătoase din partea autorităţilor şi a fost alimentată din plin de gafele unor înalţi oficiali români. În bună măsură, unul dintre cei răpiţi în Bagdad, Eduard Ovidiu Ohanesian, a reuşit să demonstreze că înalţi responsabili din serviciile secrete româneşti au stat în spatele operaţiunii. Practic, Elena Udrea a confirmat ceea ce de ani buni tot a spus Ohanesian despre Marie Jeanne Ion şi relaţiile sale cu Omar Hayssam.

Declaraţii de ale Elenei Udrea au tot fost comentate şi răsucite pe toate părţile de comentatori politici, analişti media, jurnalişti, ghicitori în stele sau te miri cine, de fiecare dată dovedindu-se că “blonda lui Băse” nu deschide gura la întâmplare. Amintiţi-vă cum a fost tărăşenia cu bileţelul lui Tăriceanu către preşedintele statului pentru a înţelege cum fac şi desfac, de multe ori lipsiţi de abilitare, jocuri politice unii cu ajutorul doamne Cocoş. Aşa s-a întâmplat şi acum. Am fi ignorat orice opinie a Elenei Udrea dacă aceasta nu ar fi ocupat postul de şef al Cancelariei Prezidenţiale chiar la data răpirii jurnaliştilor, înţelegând că avea poziţia din care putea să tragă cu coada ochiului la documentele destinate preşedintelui, şi nu ar fi un înalt demnitar. Ministru aflat la al doilea mandat, cu o poziţie privilegiată în raport cu liderii PD-L şi, mai ales, cu Traian Băsescu, sunt elemente care trimit cu gândul imediat la un scenariu în care sunt lansate informaţii pentru a crea un orizont de aşteptare favorabil unor concluzii din rapoarte care vor fi făcute publice în curând. Udrea nu a vorbit la întâmplare. În laboratoarele de la Cotroceni se pregăteşte ceva, fie pentru anumite figuri din PSD, vulnerabile în urma aflării adevărului în cazul răpirii şi al fugii din România a lui Omar Hayssam, fie pentru indezirabili din anumite instituţii ale statului. Nu ar fi prima dată când se creează presiune pentru a se lovi în cadre epuizate din punctul de vedere al unor persoane din anturajul preşedintelui.

Până la noi ieşiri “întâmplătoare” ale Elenei Udrea, consemnăm că jurnalistul Ovidiu Ohanesian, pe care l-am avut invitat într-o emisiune, a fost confirmat de influentul ministru aflat în graţiile lui Traian Băsescu. Care va fi următorul pas în dosarul răpirii şi în jurul scandalului fugii lui Hayssam?

Un comentariu:

Cocea Romulus spunea...

Un articol excelent!!! Este pentru prima data cand un politician cum ar fi Elena Udrea, a iesit pe pun post TV si a facut declaratii sincere fara a le invalui de mister. Cand vorbesc de mister si autoritati, ma refer la institutia prezidentiala. Restul institutiilor probabil ca s-au balbait. Dar cum se spune pe romaneste, "au gresit bine!". Alte tari cu pretentii mai mari in rezolvarea situatiilor de criza, au de obicei un rezultat catastrofal in rezolvarea problemei sechestratilor. A fost clar pentru toata lumea ca sechestrarea jurnalistilor se dorea a fi compromiterea carierei lui Basescu ca presedinte la inceput de mandat. Asa cum a spus si Ohanesian, s-a dorit a fi o joaca care ulterior s-a transformat intr-o tragedie. Se stie ca cei 3 jurnalisti au plecat de capul lor fara a avea acordul autoritatilor romane pentru un teritoriu care a fost teatru de razboi. Evident ca nu m-am asteptat ca Ohanesian sa recunoasca acest fapt. Si din cauza decizei lor iresponsabile, statul roman a fost pus in fata faptului implinit... Sunt de acord ca in laboratoarele de la Cotroceni se pregateste ceva. E si nornal sa existe o contrareactie la ceea ce si-a permis psd-ul sa faca cu inceputurile de cariera prezidentiala a lui Basecu. Oricine ar face la fel, adica dinte pentru dinte, daca e in stare sa se lupte cu o structura ca a psd si sa nu depuna armele asa cum a facut jalnicul Emil Constantinescu. De fapt, m-am cam convins de profesori. In '91 a capotat Petre Roman si in 2001 Emil Constantinescu. Si era cat pe ce sa avem o a treia tragedie, pe Crin Antonescu ca presedinte... Profesor sau bibliotecar ce o fi el - dupa cate stiti, la el cele doua profesii se confunda ...