vineri, 29 ianuarie 2010

De veghe, intre stele: scriitorul JD Salinger a murit

O veste cu adevărat tristă: JD Salinger, autorului romanului ''De veghe în lanul de secară,, va veghea dintre stele... Cu-i nu-i place literatura şi vrea să se vindece, singura recomandare este de a citi celebrul roman. O dispariţie care a venit înainte de a scrie despre controversata intenţia a scriitorului suedez Frederik Colting de a publica o aşa-zisă continuare a romanului ,,De veghe în lanul de secară,,...

Scriitorul american Jerome David Salinger, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori contemporani, devenit faimos odată cu apariţia romanului "De veghe în lanul de secară", a decedat la vârsta 91 de ani, informează cotidianul New York Times.

Jerome David Salinger "a murit miercuri în locuinţa sa din New Hampshire", în nord-estul Statelor Unite, a confirmat Philis Wesburg, agentul scriitorului. Scriitorul a murit de cauze naturale, la vârsta de 91 de ani, scrie presa americană.

J. D. Salinger, considerat unul dintre cei mai influenţi scriitori americani, dacă nu chiar cel mai important de după cel de-al doilea război mondial şi cu siguranţă un clasic al literaturii secolului XX, şi-a câştigat treptat o faimă paralelă prin nevoie şi decizia de a se retrage iniţial din realitatea editorială, şi apoi definitiv din viaţa publică. N-a mai publicat nimic din anul 1965. (Cotidianul)

Niciun comentariu: