marți, 12 ianuarie 2010

ÎN OBIECTIV Cu Ovidiu Ohanesian, despre ..Puterea dim umbră,, de la 21.00, la Oltenia 3TV

Astăzi, de la ora 21.00, realizez emisiunea ÎN OBIECTIV la postul craiovean Oltenia 3TV. Primul invitat este jurnalistul de investigaţie Eduard Ovidiu Ohanesian.

Vom discuta despre ultima sa carte PUTEREA DIN UMBRĂ, despre cazul răpirii jurnaliştilor români în Irak, despre fuga lui Omar Haysam şi despre alte lucruri interesante.

Aştept şi aici, cât şi pe adresa de email inobiectiv@yahoo.com intrebări şi observaţii despre invitat şi emisiune.

Emisiunea ÎN OBIECTIV se va difuza marţea şi joia, de la ora 21.00 la 23.00, la Oltenia 3TV Craiova.

TREBUIE SĂ ŞTII!

3 comentarii:

Cocea Romulus spunea...

Va urez mult succes la emisiunea pe care o veti face. Imi pare bine ca subiectul revine in actualitate. As avea si eu niste nedumeriri. In primul rand, de ce tocmai acum se reia acest subiect? De ce acest subiect nu s-a dezbatut pe timpul premierului Tariceanu?? Intreb acest lucru intru-cat presedintele tarii a ramas acelasi.
Si as mai avea o intrebare, poate cea mai importanta. Imi aduc aminte episodul de atunci, cand presedintele Basescu era la inceputul carierei sale prezidentiale. Stiu ce figura umila avea Ohanesian. Stiu si ce eforturi a facut presedintele Basescu atunci sa aduca teferi pe cei 3 jurnallisti pentru ca fusesera rapiti de membrul psd Omar Haissam impreuna cu alti complici. DAR CE NU INTELEG, DE CE DUPA ACEEA, A TREBUIT CA ACEST JURNALIST SA IL URASCA ASA DE MULT PE PRESEDINTELE Basescu? Ce ar fi trebuit sa mai faca presedintele Basescu pentru a capata respectul cuvenit in astfel de situatii delicate (asa cum celalalt jurnalist a ales singur sa se alature echipei prezidentiale)? Nu cer, doamne fereste ca Onehasian sa faca la fel, dar un minim respect si bun simt nu ar fi trebuit sa aiba la efortul urias de atunci al presedintelui Basescu? Cum a fost posibil ca pe televiziunile securistului Felix acest jurnalist sa poarte asa de multa ura unui om care a facut tot ce a depins de el astfel incat toti cei 3 jurnalisti sa se intoarca teferi??? Va multumesc anticipat si inca o data, mult succes.

Mihai FIRICĂ spunea...

Cred ca, in buna masuara, Ohanesian a raspuns intrebarilor dvs. Nu-l uraste pe presedinte - insistenta cu care cere desecretizarea dosarelor despre rapirea jurnalistilor nu este indreptata impotriva lui Traian Basescu. Doar daca acesata are ceva de ascuns...

Cocea Romulus spunea...

Da, va multumesc, parte din intrebarile mele au primit raspuns datorita dumneavoastra. In fapt, le-ati pus sub o alta forma dar important pentru mine a fost miezul.
Cu toate acestea, imi permit si eu sa am un comentariu pe seama emisiunii dumneavoastra. Ati vazut pe blog ca am fost singurul entuziast la initiativa dumneavoastra de a-l avea invitat pe Ohanesian. Am stat la televizor cu un deosebit interes, chiar daca nu mi-ati pomenit numele la unele intrebari formulate - pana la urma, nu era asa de important numele meu, ci doar raspunsurile lui Ohanesian. In fine, va spun cu toata sinceritatea ca dupa 10 minute am vrut sa schimb canalul, dupa alte 10 minute ma uitam la ceas sa vad cat mai rezist. Singurul lucru care m-a motivat sa stau doar 70 de minute la televizor, a fost DOAR respectul care vi-l port. In rest, am pierdut timpul degeaba. Sunt mahnit sa constat ca un jurnalist de talia lui Ohanesian (marimea M), nu stie nici acum ca nu presedintele tarii deschide si inchide un dosar. Va spun drept, daca si eu eram in locul Elenei Udrea, as fi raspuns la fel - nu m-as fi coborat din turnul meu, sa ajung la subsolul lui Ohanesian. Credeti-ma ca am fost atent la detalii. In prima ora, a reusit performanta sa nu pomeneasca 1 secunda numele lui ion iliescu si tocmai in partea doua, cand initiativa a plecat de la dumneavoastra, a pomenit doar o singura data numele lui ion iliescu, un presedinte care a plecat in delegatii prezidentiale de zeci de ori cu membrul psd Omar Haissam. Daaaaaaaaaar, numele Basescu a fost pomenit de zeci de ori, si de fiecare data, numele a fost asociat cu situatii suspicioase sau in orice caz banuitoare de complot si masinatiuni. Promit ca a doua oara am sa-l ignor total, in ciuda respectului care vi-l port. Sa stiti ca am fost asa de dezamagit de atitudinea lui Ohanesian, incat imi spuneam in gand: de ce nu a esuat Basescu in efortul lui urias de a salva pe cei 3 jurnalisti? Apoi, brusc, mi-am adus aminte ca a existat celalalt jurnalist Miscoci care a aratat ca are bun simt si respectul cuvenit pentru cineva care i-a oferit posibilitatea sa se nasca a doua oara. Asta ne lipseste noua romanilor: RECUNOSTINTA si respectul pentru cei care sunt mai buni decat noi, pentru simplu fapt ca ne este greu sa recunoastem o valoare.