marți, 26 iunie 2012

Operaţia a reuşit. Dar bolnavul nu fu pe masă...


Cazul Adrian Năstase a fost întors deja pe toate feţele, comentat mai aprins decât un derby fotbalistic, analizat mai minuţios decât bătălia de la Waterloo. Nu se va epuiza curând, ba se anticipează noi elemente surpriză în dosar. Tentativa de sinucidere a fostului premier a fost bomboana de pe colivă într-un scandal care a depăşit limitele raţiunii. Justiţia nu a făcut decât să agraveze starea bolnavului. Mediul politic s-a situat prea mult timp deasupra legii, folosind imunitatea parlamentară pentru a-i apăra pe marii corupţi. Întreaga societate românească a fost adusă în situaţie de sclavie de către capii politici din ultimii 20 de ani. Casta rechinilor a condus România ca pe propria feudă. Locurile de deputaţi şi senatori se traficau pe sume fabuloase doar pentru a se asigura protecţia faţă de lege. Corupţia a pătruns în toate straturile societăţii, fără a lăsa cea mai mică speranţă că boala nu va fi fatală. Ceva s-a petrecut după victoria surprinzătoare a lui Traian Băsescu împotriva lui Băsescu. Însă nici acum nu ştim dacă bolnavul a fost băgat în operaţie sau doar i s-a dat un calmant...

Condamnarea lui Năstase nu a surprins pe nimeni. Aproape toată lumea cunoştea reţeaua de baroni locali, mătuşi şi eunuci ordonaţi într-un sistem în care toată lumea fura şi ducea către centru, către camarila lui Năstase. Dacă pe mandatul lui Boc a fost Clujul ombilicul ţării, pe vremea guvernării lui Patru case era Bacăul... Acele figuri sinistre au lăsat în urmă o dâră de murdărie, sânge şi atât de multe probe încât justiţia nu ar fi făcut decât efortul de a îndosaria kilometri de documente. Nu a fost făcut decât acel efort de a îndosaria probele, însă nu justiţia a făcut cea mai mare parte din treaba aceasta, ci serviciile secrete. Există mult prea multe informaţii cu privire la baza de date pe care au lucrat-o „băieţii” pentru a nu crede strigătele disperate ale adversarilor lui Băsescu privind vânătoarea organizată după o regie prezidenţială. Evident, informaţiile sunt folosite după bunul-plac al Preşedintelui, fie că acestea vizează latura penală sau sunt doar materiale de murdărit biografii. Aşa se explică de ce date compromiţătoare apar ca scoase din căciulă, ultimul fiind dosarul „doctorului” Ponta, un caz evident de furt intelectual şi impostură academică. Dar de ce nu avem justiţie cu adevărat şi de ce se lasă impresia că doar anumite zone sunt atinse de braţul lung al legii? Câtă vreme nu vor cădea capete importante şi din cealaltă parte (Ridzi, Udrea, Falcă etc) nu avem decât o jumătate de tablou, în vreme ce jumătate pare uitată de pictor.

Votul dat pentru Băsescu în 2004 a fost unul emoţional şi negativ. De fapt, nu actualul preşedinte a câştigat alegerile, ci Adrian Năstase le-a pierdut. Mă tem că operaţia a fost minuţios pregătită, instrumentarul bine ales, însă pacientul a fost uitat în salon. Bolnavul rămase cu ochii pe OTV-ul lui Dan Diaconescu şi aşteaptă o nouă serie din Elodia.


Un comentariu:

Natural spunea...

Bine ai adaptat vorba "operatia reusita ... pacientul mort" ...

Ai de la mine o nominalizare, dar si o leapsa ... de vizitat.

Te bagi la leapsa sau la un comentariu?