marți, 19 octombrie 2010

Principele Radu măsoară patriotismul în kilometri de autostradă, nu în sforăituri


Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a susţinut, la începutul acestei săptămâni, la Universitatea din Craiova, în Amfiteatrul “Nicolae Titulescu” Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, prelegerea cu titlul “Identitate şi securitate naţională”. Zeci de studenţi au ţinut să participe la expunerea viziunii unui membru al Casei Regale Române asupra problemei identităţii naţionale, a păstrării tradiţiilor în spaţiul Uniunii Europene şi raporturilor noi stabilite în plan internaţional pentru asigurarea securităţii naţionale.

Printre cele mai importante lucruri care trebuie realizate cât mai repede este o strategie de realizare a infrastructurii, ignorată în ultimii douăzeci de ani de către liderii politici. De asemenea, regândirea şi refundamentarea instituţiilor publice sunt absolut necesare pentru asigurarea unui viitor stabil pentru România. “Patriotismul în 2010 se măsoară în kilometri de autostradă şi nu în sforăituri şi osanale. Infrastructura de transporturi şi instituţionalismul sunt punctele cheie ale securităţii”, a afirmat ASR Principele Radu. Una din tarele clasei politice actuale, vinovate în mare măsură pentru situaţia disperată în care se află ţara, o reprezintă inconsistenţa şi discontinuitatea, după cum a remarcat invitatul studenţilor craioveni: “Din nefericire, în România la fiecare 50 de ani se năruie totul, pe când, ca o simplă analogie, de exemplu, în Marea Britanie totul de dezvoltă permanent.”

ASR Principele Radu a fost impresionat de tinerii care au asistat la prelegere: “Am fost fericit să văd intensitatea, pacea şi profunzimea cu care studenţii au ascultat două ore mesajul meu. Aceasta nu s-a întâmplat datorită meritelor mele, ci faptului că tânăra generaţie românească are o nevoie puternică de a împărtăşi idei generoase, responsabile, profunde, de a înţelege prezentul ţi de a proiecta viitorul.”

“Identitate şi securitate naţională” a fost cea de-a doua prelegere dintr-un ciclu de patru asemenea evenimente care se desfăşoară la Universitatea din Craiova. Prima conferinţă, care a avut ca temă “Leadership”, s-a desfăşurat pe 16 martie a.c., iar următoarele vor avea ca teme “Democraţie” şi “Libertatea şi Instituţiile Publice”, datele şi locul urmând a fi anunţate ulterior. Ca de fiecare dată, evenimentul a fost organizat în colaborare de Asociaţia Euro-Agora şi Universitatea din Craiova. Iniţiativa organizării unor conferinţe şi dialoguri cu studenţii craioveni, centru universitar de tradiţie, i-a aparţinut ASR Principele Radu al României, care a răspuns favorabil unei solicitări primite din partea mai multor organizaţii studenţeşti din Cetatea Băniei.

Un comentariu:

Ioana Gînju spunea...

ASR este un OM caruia ii plac oamenii, se vede ca ii place sa comunice, ca este sensibil, ca poate face un dialog sa fie memorabil.