duminică, 8 mai 2016

Eseul "Oltenia - poarta de intrare a Dinastiei Romane", contributia mea la "Anul Regal"

Volumul "Anul Regal - Jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a Romanei" a fost lansat marti 6 mai 2016 de Editura ADENIUM la Sala Radio din Bucureşti. Apariţia volumului colectiv si evenimentul de lansare fac parte din agenda evenimentelor care marcheaza 150 de istorie pe care Casa Regala i-a dedicat Romaniei.

Lansarea a fost facuta in prezenta Altetelor Lor Regale Principele Radu, Principesa Elena si Principesa Maria, precum si a ES dlui Alexander Philips Nixon, sotul Principesei Elena. Au fost prezenti ambasadorii SUA, Germania, Italia si Moldova, Nuntiului Apostolic, precum numerosi oameni de cultura, jurnalisti si bucuresteni care sustin Casa Regala a Romaniei.

Ma bucur sa ma numar printre autori si le port recunostinta coordonatorilor, domnii Daniel Sandru si Alexandru Muraru. Felicitari pentru un volum cu un continut consistent si o tinuta eleganta. Eseul meu se intituleaza "Oltenia - poarta de intrare a Dinastiei Romane" si trateaza retrospectiv cele mai importante pagini de istorie in care Casa Regala a marcat destinul acestei regiuni a Romaniei. Am incercat sa arat ca de la primul pas al Regelui Carol I au urmat alti pasi catre modernizarea tarii, proiectul avand continuitate de la initiator pana in prezent, trecand prin toate generatiile Dinastiei Romane. Evenimentul de lansare s-a ridicat la importanta marcarii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale a Romaniei, fiind urmat de Concertul Regal de la Sala Radio.
(Foto: Daniel Angelescu (C))


Mai multe informatii puteti gasi pe sursa acestei postari ROMANIA REGALA.ro

Niciun comentariu: