miercuri, 4 mai 2016

Emil Boroghină şi George Banu, două personalităţi care merită aplauzele craiovenilor

Craiovenii au o datorie morală faţă de aceşti doi oameni minunaţi, Emil Boroghină şi George Banu, care au făcut enorm pentru noi toţi, pentru teatru şi pentru frumos.

Creat de Emil Boroghină, căruia i s-au alăturat an de an oameni din diverse domenii, Festivalul Internaţional Shakespeare a aşezat Craiova culturală pe hartă. A dus acest eveniment la cea de-a zecea ediţie prin eforturi enorme, umilit de multe ori de către puternicii zilei dar aplaudat de fiecare dată de către cei care ştiu să aprecieze munca sa şi ceea ce a făcut pentru Craiova. L-a convins pe eminentul teatrolog George Banu să fie susţinătorul festivalului şi să-i aducă în Craiova pe cei mai mari specialişti din lumea artei teatrale.

Profesor universitar la Sorbona, membru al Academiei Române, preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, distins cu numeroase premii şi titluri academice lui George Banu aproape că nu-i mai poţi oferi ceva în plus ca semn al recunoaşterii valorii sale şi al rezultatelor. Cu modestie şi recunoştiinţă, spun atât: Mulţumesc!



Mulţumesc Florin Chirea pentru aceată fotografie la care ţin foarte mult.

Niciun comentariu: