luni, 24 mai 2010

ROYAL FASHION de Dan Puric - Un spectacol la superlativ!


Artistul desăvârşit Dan Puric a creat, în onoarea Casei Regale a României, un spectacol despre care se vorbeşte la superlativ - Royal Fashion. Premiera a avut loc pe 10 Mai la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian". Costumele sunt create de Doina Levintza.

Proiectul cultural “Royal Fashion” este o pledoarie pentru redescoperirea istoriei şi a valorilor monarhice, o pledoarie pentru frumos, pentru un model care “te obliga să te-nalţi, să părăseşti cantitatea şi să ai privilegiul existenţei calitative.” Dan Puric

Scenariul şi regia: Dan Puric
Costumele: Doina Levintza
Scenografia: Corina Gramoşteanu
Coregrafia: Traian Vlaş
Asistent de regie: Dragoş Huluba
Cu:
Ileana Olteanu, Violeta Totir, Nadejda Dimitriu, Lelia Marcu, Adriana Nicolae, Mihaela Ailincăi, Antoanela Vlădescu, Ion Parea, Dragoş Huluba, Adrian Nour, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru, Silviu Oltean, Vadim Rusu, Petre Voicu, Petru Ciobanu, Traian Vlaş, Diana Ferencz, Corina Aldea, Monica Ştraţ, Andreea Toma, Delia Şerban, Luminiţa Dincă, Ruxandra Andruţă, Diana Năstase, Eugenia Stoian.



,,Dar, atât nobleţea cât şi monarhia sunt privite de Dan Puric nu ca un rang sau un titlu, ci în sensul cel mai larg, mai bogat, mai generos, mai cuprinzător al acestor cuvinte. Pentru acest artist, totodată o personalitate cu totul aparte şi deosebit de importantă în deruta moral-cul-turală pe care o traversăm în prezent, regalitatea presupune „înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului şi gregarităţii".
Pentru acest creator, care îşi spune întotdeauna răspicat şi întru totul convingător ideile -convingător pentru că oricine simte că ele sunt pornite din adâncul fiinţei sale şi nu de pe buze - monarhia este asemănată cu lumina naturală a soarelui, în care fluturii calităţii pot zbura în voie, în timp ce, atât în comunism ...,,

(Liana Tugearu - România Literară, nr. 18/2010)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Suntem in asteptarea DVD-ului cu acest spectacol regal.
Romania are " intangibili".
Sa nu se uite acest adevar.
Creativitatea spiritului romanesc
poate sa schimbe intregul peisaj
socio-economic al societatii noastre.

Mihai FIRICĂ spunea...

Ar fi extraordinar daca acest spectacol extraordinar ar putea fi jucat pe mai multe scene din provincie. Maestrul Dan Puric ar face un dar minunat romanilor din toata tara!