vineri, 6 februarie 2015

ULTIMUL INTERVIU - Corneliu Coposu, testament politic păstrat de un jurnalist oltean

Printre întâmplările care compun tumultul cotidian al agendei jurnalistului sunt unele care îți oferă argumentul că, da, merită să faci asta. O prietenă într-ale poeziei mi-a spus că are o înregistrare a ultimului interviu pe care l-a acordat seniorul Corneliu Coposu, un material puțin cunoscut publicului, mai ales că era vorba de un jurnalist din Olt, Marin Beșcucă. M-am bucurat să primesc și cărțile sale alături de înregistrare, una dintre acestea având chiar titlul "Ultimul interviu".

Am prezentat în două ediții un fragment din interviu, care nu s-a păstrat în bune condiții din punct de vedere tehnic, sperând că tinerii vor avea curiozitatea să afle mai multe despre acest om de stat. Corneliu Coposu rămâne un model pentru generațiile care vor urma. Moștenirea lui Iuliu Maniu a fost păstrată și transmisă mai departe prin Corneliu Coposu. Să avem mare grijă de ea!



Mulțumesc, Marin Beșcucă!

Un comentariu:

DRAGOS GEORGESCU spunea...

Un interviu document despre SENIORUL CORNELIU COPOSU,adus in atentie de un OM DE MARE CARACTER,scriitorul si jurnalistul MIHAI FIRICA.FELICITARI !