miercuri, 11 iunie 2014

Redescoperă copilul din tine donând "Cărțile copilăriei"

Proiectul "Cărțile copilăriei" al editurii Curtea Veche este roditor și prin provocarea de a ne redescoperi plăcerea de a dărui cărți, nu doar prin promovarea lecturii. A dărui o carte celui care nu și-o poate permite este un lucru minunat. Poate cel mai frumos dar care poate fi imaginat, deschizând universul cunoașterii pentru cel de lângă tine, un copil de care îți pasă, așa cum te preocupă viitorul tău și al celor dragi.
În Craiova, chiar pe 1 iunie 2014, s-a petrecut un nou episod din povestea frumoasă a acestui proiect susținut de Casa Regală a României. Altețele Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae s-au aflat la Centrul Multifuncțional pentru a se întâlni cu cei mai tineri cititori din Bănie. Pe cât a fost de mare surpriza participării numeroase și entuziaste, pe atât a fost de minunată. Ca și la precedenta întâlnire, Adriana Teodorescu a fost un amfitrion excelent. Provocat fiind să scriu despre eveniment, am așternut câteva impresii, împreună cu invitația de a parcurge rândurile de mai jos adăugând-o și pe aceea de a fi parte a proiectului "Cărțile copilăriei", indiferent că sunteți copii sau adulți. Sper ca un număr cât mai mare de cluburi de lectură să prindă viață în Oltenia.


Craiova a primit „Cărțile copilărieicu entuziasm. Probabil a fost întâlnirea pentru promovarea lecturii la care au participat cei mai mulți cititori, răspuns pe măsura generozității reprezentanților Casei Regale acordată acestui proiect. Am fost uimit să văd că vârsta participanților la eveniment pornea de la cei mai tineri, de doar câțiva anișori, până la, probabil, un decan de vârstă al evenimentului de peste 90 ani. Cei mai mulți au plecat de la eveniment nu doar cu o carte în mână sau chiar cu un pachet, ci și având convingerea că lectura zilnică este un medicament al zilelor noastre pentru a putea spera la un viitor mai bun.

Niciun comentariu: