miercuri, 26 septembrie 2012

Ziua Mondială a Inimii la Craiova


În perioada 28-29 septembrie, Societatea Studenților Mediciniști Craiova, va organiza mai multe activități dedicate Zilei Mondiale a Inimii, pentru a promova mișcarea și sportul, dar și adoptarea unui stil de viață sănătos. Activitățile se vor desfășura pe Esplanada Teatrului Național “Marin Sorescu”, în Parcul “Nicolae Romanescu” și în trei piețe importante ale orașului: Piața Mare, Piața din Craiovița Nouă și Piața din Valea Roșie.
Vineri, 28 septembrie,ora 10:00 vor avea loc în paralel în Piața Mare, Piața din Craiovița Nouă și Piața din Valea Roșie trei simulări “Ce facem în caz de infarct miocardic?”, iar la ora 17:00, pe Esplanada Teatrului Național, va avea loc un protest mut prin care dorim să tragem un semnal de alarmă asupra incidenței tot mai crescute a infarctului miocardic în rândul populației, ambele activități fiind realizate în colaborare cu Compania Teatrulescu și Crucea Roșie Română Filiala Dolj. Între orele 19:00-21:00, Adela Nedelcu va susține un concert “la rece” (fără sonorizare) tot pe Esplanada Teatrului Național “Marin Sorescu”.
Sâmbătă, 29 septembrie, pe Esplanada Teatrului National “Marin Sorescu”, începand cu ora 9:00 vor fi montate corturi ale SSM Craiova unde vom testa gratuit tensiunea arteriala si vom calcula indicele de masa corporala, oferind populatiei consiliere pentru adoptarea unui stil de viata sanatos, iar primii 200 de oameni care se vor prezenta la cort vor beneficia si de testarea gratuita a glicemiei. Incepand cu ora 13:00 Crucea Rosie Romana Filiala Dolj va face demonstratii de prim ajutor, iar la ora 14:30 invitam craiovenii sa ni se alature pentru a urmari demonstratiile jucatorilor de tenis de la Clubul Stanica, dar si pentru a participa la activitati sportive. La ora 15:00, avand ca punct de plecare Teatrul National Marin Sorescu va incepe Marsul Biciclistilor, cei de la Clubul Daupedala.ro parcurgand urmatorul traseu: Liceul Carol I – Ciuperca – Parcul Nicolae Romanescu – Strada Caracal – Arabesque – Pod Electro – Calea Bucuresti – Valea Vlaicii – Teatrul Național Marin Sorescu.
În paralel, în Parcul Nicolae Romanescu, incapand cu ora 12:00, se va desfasura si Treasure Hunt-ul (vanatoarea de comori) in care echipe formate din maxim 3 persoane vor parcurge mai multe statii cu provocarii. Premiile vor fi oferite primelor 3 clasate :
- Locul I: Curs de initiere in alpinism si catarare, oferit de Scoala Alpina
- Locul II: Curs de prim-ajutor premedical, oferit de Crucea Rosie Romana Filiala Dolj
- Locul III: Doua antrenamente de tenis de camp, oferite de Clubul de Tenis ” Stanica”.
Evenimentul se realizeaza cu sprijinul Primariei Municipiului Craiova, Directiei de Sanatate Publica, Societatea de Medicina de Familie Dolj, Crucea Rosie Romana Filiala Dolj, Scoala Alpina, Clubul de tenis  ”Stanica”, Daupedala.ro, Compania Teatrulescu. (Societatea Studenților Mediciniști Craiova)

Un comentariu:

Ioana Gînju spunea...

La multi ani cu sanatate!