luni, 21 iunie 2010

O nuntă regală. Şi o reflecţie amară...

Suedia a găzduit sâmbătă cea importantă şi impresionantă nuntă regală din Europa - a prinţesei Victoria cu fostul ei antrenor Daniel Westling - de la căsătoria prinţului Charles al Marii Britanii cu Diana Spencer (29 iulie 1981), ceremonia suedeză fiind una somptuoasă, cu o notă de modernitate, după cum relatează presa internaţională.

Nunta prinţesei Victoria, moştenitoarea tronului Suediei, este o continuare a unei poveşti de iubire cu fostul ei antrenor de gimnastică, "omul de rând" Daniel Westling, care a generat dezaprobarea tatălui ei, regele Carl al XVI-lea Gustaf, iniţial îngrozit de partenerul ales de fiica sa, precum şi indiferenţa suedezilor, care au început tot mai mult să se îndoiască de cât de adecvată este monarhia la vremurile prezente.
Ceremonia religioasă a avut loc la Catedrala Storkyrkan din Stockholm, sâmbătă, de la ora locală 15.30, în prezenţa mai multor capete încoronate din Europa. Casa Regală din România a fost reprezentată de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare margareta şi Alteţa sa Regală Principele Radu al României.





ceremonia impresionantă din Suedia


Suedezii nu consideră monarhia perimată. În schimb, prea mulţi români sunt captivi unei mentalităţi reziduale, mutilaţi la propriu şi la figurat de atâţia preşedinţi netoţi, care vor rămâne în istorie la capitolul ,,bufoni sadici,,...

Niciun comentariu: