vineri, 16 ianuarie 2009

Emile, te frige, nu-i aşa?

Ce ne-a oferit până în acest moment Guvernul Boc? O ordonanţă de urgenţă care ar fi trebuit să-i stârpească pe şmecherii salariaţi-pensionari, dar a lovit în actori, profesori şi medici. O decizie pripită a ministrului Berceanu de a-i da afară pe directorii cu “salarii nesimţite”, nulă în aplicarea sa, în ciuda unei aparente justificări de ordin moral: respectivii nu făceau nimic ilegal, ba chiar se puteau apăra prin eventuale performanţe manageriale.

Dacă aplicăm astfel de motivaţii absurde, se prea poate ca alţi angajaţi să fie daţi afară, pe motiv că au salariul prea mic, nu-i aşa? Executivul ne-a mai oferit reactivarea unor figuri sinistre, ca acel Virgil Ardelean, scos cu scandal din poziţia oferită de Gabriel Oprea, la rândul său executat de grupul lui Hrebenciuc din PSD. În locul soluţiilor pentru criza economică, actualii guvernanţi ne oferă crize în coaliţia majoritară şi lovituri de imagine. Încă nu avem un plan anticriză. În schimb, ne-am pricopsit cu soluţii hilare pentru revitalizarea turismului balnear propuse de specialista Elena Udrea. Punctul de pensie nu a fost majorat, după cum nici salariile profesorilor nu au crescut.

Ecaterina Andronescu a dat-o pe nuanţări de tot felul, uitând că în campania electorală se lupta ca o leoaică pentru ca Tăriceanu să aplice legea. Subit, după ce a ajuns în funcţia dorită, cu un ton mieros şi priviri vinovate ridică din umeri şi spune că nu sunt bani pentru dascăli. Păi, dacă lucrurile stau aşa, de ce profesorii au mai pus ştampila pe candidaţii PSD şi PD-L, doar să se iluzioneze că-i sancţionează pe liberali? Viitorul buget, despre care nu ştim mare lucru, dar pentru care deja anticipăm că nu va arăta prea bine. La ce ne putem aştepta dacă se ocupă Pogea, un inginer instalat la Finanţe, tocmai de cei care promiteau instalarea specialiştilor în poziţiilor potrivite. Când vom afla cum arată bugetul anticriză? Dar măsurile pentru atenuarea efectelor crizei economice?
Emile, proiectul de buget încă nu aţi fost în stare să-l încropiţi şi să-l faceţi public. Strategia de a ne pune în faţa faptului împlinit, ocolind dezbaterea publică şi păcălind sindicatele prin informaţii false şi membri infiltraţi, nu cred că o să vă reuşească. La ce ne putem aştepta, că ordonanţa v-a fost trântită de Curtea Constituţională. Emile, tu nu eşti specialist în drept constituţional? Cum nici atât nu te pricepi la economie, ne putem aştepta la ce este mai rău. Dacă anulezi taxa auto şi vă sar în cap muncitorii de la Ford şi Dacia, s-ar putea să te grăbeşti foarte tare spre Cluj-Napoca, fără să mai poţi aştepta ajutor de la Cotroceni.

Ştii, Emile, când vorbeşti de nesimţirea altora şi o ai drept specialist în turism pe Elena Udrea, se poate spune că-ţi baţi joc de o ţară întreagă şi eşti chiar tu campion al nesimţirii. Apropo: la tv am urmărit o reclamă în care se face haz de “maşina de cules ardei gras”, un soi de maşinărie pe care stau căţăraţi ţăranii care culeg legume. Eficienţa, ioc! Cam aşa funcţionează şi echipa ta, care ţi-a fost impusă şi te minţi singur, pretinzând că o conduci. Eşti un simplu majordom prezidenţial, care excelează doar prin obedienţă şi gafe, iar asta deja nu prea mai poţi suporta. Emile, te frige, nu-i aşa?

Niciun comentariu: