vineri, 14 august 2015

Respectăm decizia Regelui și mergem împreună spre a ne atinge țelul

Drumul spre casă, cu mult mai lung și mai dificil decât am sperat. Dar viitorul este al celor care pot să zâmbească, să muncească și să viseze...

Încercările la care iluștrii săi înaintași au fost supuși cred că au lăsat o moștenire valoroasă, de conștiință și experiență, pe care Nicolae o va folosi. Casa sa este România! Respectăm decizia Regelui și mergem împreună spre a ne atinge țelul.
TRĂIASCĂ REGELE!"Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:
În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” și calificativul de “Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.
În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.
Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.
Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele."

Niciun comentariu: