joi, 16 mai 2013

În apărarea lui Dan Puric. Nu-i vinovat, dar e atacat de jigodii

Scriu acest text pentru a-l apăra pe Dan Puric. Nu pentru că el ar fi vinovat, ci pentru a-l apăra de dușmănia unor indivizi așa cum te păzești spre a nu fi mușcat de jigodii turbate.
Pornirile unor dogmatici ai minciunii, acei "dizarmonici" programați să-și deșerte abjecțiile împotriva celor se opun băieților cu ochi albaștri, se înscriu în scenariul răsuflat al culpabilizării generale. Mai simplu, dau cu rahat în toți, că așa vor să mirosim... la fel. "Puric a fost recrutat de Securitate!" au tunat goarnele simbriașilor...

Adevărul a fost mărturisit de Dan Puric în mai multe rânduri, inclusiv într-un interviu pe care mi l-a acordat în la sfârșitul anului 2011. Prin vara lui 2012, după ce informații au "răsuflat" pe surse, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securități (CNSAS) a dezvăluit oficial că actorul a semnat la vârsta de 17 ani un angajament cu securitatea dar nu a furnizat nicio informație, n-a dat niciun pont securiștilor și nimeni nu a avut de suferit. Poate doar elevul Puric, aflat într-un moment delicat al existenței sale. În interviul pe care l-am realizat la Teatrul național din București, Puric s-a amuzat de acel episod, așa că trompetiștii ar face bine să-l vizioneze atent...
 http://www.youtube.com/watch?v=34c-rir2cxI



Se tem teribil de Dan Puric. Da, asta e bine, semn că puterea adevărului rostit de el nu a slăbit!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am reusit sa ascult de multe ori cele 4 CD - CONFERINTE intitulate:Omul frumos; Iubirea; Umorul si Corpul - si gasesc potrivit sa-mi exprim aprecierea si recunostinta mea pentru dl Dan Puric.
Bine ca-l avem!
- Ii dorim sa ramana in liniste sufleteasca, putere de observatie intelectuala, viziune de exprimare original-artistica si aceeasi incapatinare de atitudine, incontinuare.
Multumiri nevirtuale!
-------
p.s.:
... "ne spune" pe noi, la nivel national; DIRECT/OBIECTIV("ce nu putem noi sa spunem!)
.
D-lui Firica, deasemenea, aprecieri si multumiri!