miercuri, 22 septembrie 2010

Ultima soluţie? Angela Merkel propune ca ţările membre UE care fac excese bugetare să-şi piardă suveranitatea!

Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare. Publicatia germana Spiegel, preluata de Cronica Romana, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.

Tot azi, Consiliul ministrilor de Finante din Uniunea Europeana (Ecofin) a hotarat sa declanseze procedura de deficit excesiv impotriva Bulgariei, in vederea reducerii acestuia sub limita de 3% admisa de Pactul de Stabilitate si Crestere. O decizie similara a fost luata tot astazi si in cazul Danemarcei, Ciprului si Finlandei.

Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca, in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv.

Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica. In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea.
Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a sustinut planul propus de Angela Merkel si a declarat pentru Spiegel ca “trebuie sa facem in asa fel ca, in situatii extreme, statele sa poata fi declarate insolvente fara a pune zona Euro in pericol”.(Z-online)

Să fie aceasta ultima soluţie pentru "ieşirea din criză" a României? Nu am fi o naţiune de nătângi care, sufocaţi de intrigi, mişculaţii ale găştilor politice şi panglicăreli ale trepăduşilor de palat, ne abandonăm destinele în mâinile altora, aidoma unor orbi pe care, din milă sau de nevoie, îi trec alţii strada? Nu este de mirare că am ajuns aici conduşi de unii pe care prostime i-a ridicat pe scaune prea înalte pentru statura lor morală de pigmei!
Se pare că realitatea ne dă cu capul de pământ: BANCUL ACELA SINISTRU DE PE VREMEA COMUNIŞTILOR, CU ROMÂNII CARE VOR DECLARA RĂZBOI SUA DOAR PENTRU A FI OCUPATĂ, ESTE DE ACTUALITATE - Rugăm U.E. să ne gestioneze bugetul şi economia care ne-a mai rămas (...cât nu ne-am furat-o singuri!), apoi redevenim ţâfnoşi şi mândri de trecutul şi viitorul nostru. Prezentul este de kkt!

Niciun comentariu: