luni, 28 aprilie 2008

Mihai Firică - INDEPENDENT pentru Consiliul Local Craiova

Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 1 a acceptat candidatura pe care am depus-o ca independent pentru funcţia de consilier în cadrul Consiliului Local Craiova.

Le mulţumesc din suflet celor peste 2.800 de craioveni care au semnat pe listele de susţinători, depuse odată cu cererea mea de candidatură. Îi asigur că am puterea de a demonstra că merit încrederea craiovenilor şi că voi obţine voturile necesare alegerii în funcţia de consilier local. Ştiu că asumarea candidaturii din postura de independent este un demers extrem de dificil, însă mizez pe dorinţa craiovenilor cinstiţi de a se simţi reprezentaţi cu adevărat în Consiliul Local Craiova. Mizez pe susţinerea celor care, chiar dacă scârbiţi de politicianism şi de grupurile de interese oculte care controlează filialele partidelor, cred că nu este totul pierdut şi că tinerii au o şansă de a se afirma în administraţia locală.

Vreau să transmit un mesaj clasei politice, preocupată doar de îmbogăţirea din banul public şi de menţinerea birocraţiei şi nepotismului în administraţia publică. În Consiliul Local Craiova sunt politicieni care au dosare penale sau care au încălcat frecvent legea. Activitatea lor s-a redus doar la servirea unor interese de grup, în dauna interesului public. În Consiliul Local Craiova vor încerca să intre, pe căi ocolite, indivizi despre care ziariştii au relatat, în numeroase anchete jurnalistice, că sunt implicaţi în tranzacţii imobiliare ilegale şi servesc alte interese decât ale cetăţenilor.

Voi încerca să impun principiul Fără politică! Doar administraţie! în viitoarea calitate de consilier. Voi fi ca un ghimpe pentru consilierii trimişi la produs de cei care-i controlează din umbră, cei care pot oricând să le retragă sprijinul şi să-i dea afară din funcţii. Cred în schimbarea pe care o poate aduce votul uninominal, aşa că este firesc să candidez independent, în timp ce reprezentanţii partidelor una spun şi alta fac, folosindu-se de candidaturi încrucişate ale liderilor de filiale pentru a-i propulsa pe veleitarii anonimi în rândurile consilierilor. Este o batjocură la adresa cetăţenilor şi o încălcare a regulilor democraţiei.

Sloganul meu electoral UN OM, NU O LISTĂ! reflectă dorinţa de a fi reprezentantul oamenilor simpli, dezamăgiţi de fariseimul politicienilor şi de lipsa lor de responsabilitate civică.

Mihai FIRICĂ, ziarist

Niciun comentariu: